header image
Αρχική
Τα χωριά μας
Ιστορία και Πρόσωπα
Ο Αγραφιώτης ποταμός
Ο Δήμος
Οι Σύλλογοι
Γιορτές / Εκδηλώσεις
Αξιοθέατα
Τουρισμός
Εφημερίδες / Περιοδικά
Φωτογραφίες / VIDEO
Αγραφιώτικα Βιβλία

   Η  φωτογραφία του μήνα ! 


  
  Η προσευχή του ταπεινού 

  

  Αγραφιώτικα  ποιήματα  !  
     

 
   Πανευρυτανική  Ένωση    
     


   Ελληνομουσείο Αγράφων  
     

    
  Η Εφημερίδα "Τ' ΑΓΡΑΦΑ" 
      


         Το Μοναστηράκι       
      
        Βυζαντινό Μουσείο  
     

 Κατσαντώνης 1775 - 1809 
  Αντώνης Μακρυγιάννης - Κατσαντώνης

     
                
  Για περισσότερες πληροφορίες
    
 
  Καλωσορίσατε στ'  Ά γ ρ α φ α  
     
         Κ α λ ό   Κ α λ ο κ α ί ρ ι   

           

         


Warning: html_entity_decode(): charset `ISO-8859-7' not supported, assuming utf-8 in /services/webpages/util/y/z/yzetp9ra.vodafonehosting.gr/public/includes/pathway.php on line 16
Αρχική arrow Νέα | arrow Βράβευση της Πανευρυτανικής Ένωσης
Βράβευση της Πανευρυτανικής Ένωσης Εκτύπωση E-mail

     Βράβευση της  Π α ν ε υ ρ υ τ α ν ι κ ή ς   Έ ν ω σ η ς   από την  Α κ α δ η μ ί α   Α θ η ν ώ ν  
 29/12/2011   Η πανελλήνια αναγνώριση και  εμβέλεια του πνευματικού, κοινωνικού και πολιτιστικού έργου της Πανευρυτανικής Ένωσης συνεχίζεται. Ήδη και το κορυφαίο Πνευματικό Ίδρυμα της χώρας μας, η Ακαδημία Αθηνών, στην πανηγυρική συνεδρία της επί τη λήξει του 2011  στις 29-12-2011  της απένειμε έπαινο: «ότι επί πέντε και πεντήκοντα έτη σπουδαίον πολιτιστικόν τε και κοινωνικόν έργον επιτελεί».


     Σύμφωνα με το σχετικό απόσπασμα της  έκθεσης του Γενικού Γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών κ. Βασιλείου Χ. Πετράκου, που αναγνώσθηκε κατά την παραπάνω συνεδρία της Ακαδημίας, από την Τάξη των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών του Ανωτάτου αυτού Πνευματικού μας Ιδρύματος «…Έπαινος της Ακαδημίας απονέμεται στην Πανευρυτανική Ένωση (1955) για την επί 55 χρόνια πολιτιστική δράση της που εκδηλώνεται με το δημοσιευτικό (εκδοτικό), φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της, την έκδοση πνευματικού οργάνου, των «Ευρυτανικών Χρονικών», και τη συνδρομή της σε κάθε ανάγκη και κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται στην Ευρυτανία…».
     Η απονομή της μεγάλης αυτής τιμητικής διακρίσεως έγινε στην Αίθουσα Τελετών της Ακαδημίας Αθηνών στις 29 Δεκεμβρίου 2011. Στην αρχή της εκδήλωσης, σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Απόστολος Β. Γεωργιάδης ανέπτυξε το θέμα: «Νομική Επιστήμη, Δικαστική Εξουσία και Πολιτική». Ο κ. Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της εισηγήσεώς  του αναφέρθηκε και στους Ευρυτάνες κορυφαίους Πανεπιστημιακούς  Καθηγητές αείμνηστους Κωνσταντίνο Τσάτσο και Κωνσταντίνο Τριανταφυλλόπουλο. Ακολούθως ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας κ. Βασίλειος Χ. Πετράκος παρουσίασε την Έκθεσή του για το έργο της Ακαδημίας κατά το έτος 2011 και εν συνεχεία κάλεσε ονομαστικά τους βραβευόμενους να παραλάβουν τα σχετικά βραβεία από τον κ. Πρόεδρο.
     Η παραλαβή του σχετικού τίτλου της τιμητικής διάκρισης  προς την Πανευρυτανική Ένωση  έγινε από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της κ. Κώστα Αντ. Παπαδόπουλο, ενώ παρόντες, εντός της Αίθουσας Τελετών, ήταν και τα μέλη του Δ.Σ.  Θανάσης Σταμάτης, Αντιπρόεδρος, Ηλίας Λιάσκος Γεν. Γραμματέας και Βασίλειος Σιορόκος Ταμίας, αφού σύμφωνα με την ισχύουσα εθιμοτυπία της Ακαδημίας κάθε βραβευόμενος  είχε δικαίωμα εισόδου  στην Αίθουσα Τελετών μαζί με τρία (3), μόνο, ακόμη άτομα.
     Την  πανηγυρική και λαμπρή αυτή συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωθυπουργός της Χώρας μας κ. Λάμπρος Παπαδήμος, ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, υπουργοί, βουλευτές, όλοι, σχεδόν, οι Ακαδημαϊκοί και πλήθος κόσμου.
     Η μέγιστη αυτή τιμητική διάκριση προς την Πανευρυτανική Ένωση  από το Ανώτατο Πνευματικό Ίδρυμα της Χώρας μας, την Ακαδημία Αθηνών, σίγουρα αποτελεί το επιστέγασμα της 55χρονης και πλέον αθόρυβης, μεθοδικής και δημιουργικής   λαμπρής πορείας, δράσης και προσφοράς της στη ζωή και τον πολιτισμό της Ευρυτανίας. Η Ακαδημία Αθηνών επιβράβευσε με την απόφασή της αυτή το πολυσχιδές και πλουσιότατο πολιτιστικό έργο  της Πανευρυτανικής Ένωσης, η επιβράβευση δε αυτή αποτελεί  οπωσδήποτε και ένα βήμα προβολής για τον  τόπο μας, την  Ευρυτανία μας, με το λαμπρό παρελθόν της και το ελπιδοφόρο μέλλον της.


Διαβάστε επίσης:
Γενική Συνέλευση της Πανευρυτανικής 2011
Η Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική της Ευρυτανίας
Μήτσιος Ηλ. Κώστας "εκ βαθέων ..."
Ο Κώστας Μπαλάφας και η Ελλάδα του
Οι Ευρυτάνες τίμησαν το Ζαχαρία Παπαντωνίου
Απονομή Τιμής στον Παναγιώτη Κων. Βλάχο
Ημερίδα για τον Μάρκο Γκιόλια στην Αθήνα
Τα Άγραφα στη διαδρομή της Ιστορίας
Η Γενική Συνέλευση της Πανευρυτανικής Ένωσης 2008
Ευρυτανικά Χρονικά
         

< Προηγ.   Επόμ. >
tro_cross.jpg
Πως θα φτάσετε
Χάρτες / GPS / SAT
Χρήσιμα τηλέφωνα
Ο καιρός στ' Άγραφα

 Ένας  τόπος  οικολογικής   
 απόδρασης  σας  περιμένει !  
Πατήστε για μεγέθυνση

 Το βήμα των Αγραφιωτών 
    Αρχείο ηχογραφήσεων         Από  τον  εβδομαδιαίο  
     τύπο της Ευρυτανίας  

 "  Ο  Διαδικτυακός χάρτης     
       του Δήμου Αγράφων   "  


  Συντονιστείτε στα  FM-88.1  

  στη  Δυτική  Ευρυτανία   

  ή  στο διαδίκτυο  LIVE