header image
Αρχική
Τα χωριά μας
Ιστορία και Πρόσωπα
Ο Αγραφιώτης ποταμός
Ο Δήμος
Οι Σύλλογοι
Γιορτές / Εκδηλώσεις
Αξιοθέατα
Τουρισμός
Εφημερίδες / Περιοδικά
Φωτογραφίες / VIDEO
Αγραφιώτικα Βιβλία

   Η  φωτογραφία του μήνα ! 


  
  Η προσευχή του ταπεινού 

  

  Αγραφιώτικα  ποιήματα  !  
     

 
   Πανευρυτανική  Ένωση    
     


   Ελληνομουσείο Αγράφων  
     

    
  Η Εφημερίδα "Τ' ΑΓΡΑΦΑ" 
      


         Το Μοναστηράκι       
      
        Βυζαντινό Μουσείο  
     

 Κατσαντώνης 1775 - 1809 
  Αντώνης Μακρυγιάννης - Κατσαντώνης

     
                
  Για περισσότερες πληροφορίες
    
 
  Καλωσορίσατε στ'  Ά γ ρ α φ α  
     
         Κ α λ ό   Κ α λ ο κ α ί ρ ι   

           

         


Warning: html_entity_decode(): charset `ISO-8859-7' not supported, assuming utf-8 in /services/webpages/util/y/z/yzetp9ra.vodafonehosting.gr/public/includes/pathway.php on line 16
Αρχική arrow Νέα | arrow "Γαμπροί απ' το παράθυρο" στ' Άγραφα
"Γαμπροί απ' το παράθυρο" στ' Άγραφα Εκτύπωση E-mail
   Το έργο του αξέχαστου Αλέκου Σακελλάριου
" Γ α μ π ρ ο ί   α π ’   τ ο   π α ρ ά θ υ ρ ο " επέλεξε το επταμελές θεατρικό σχήμα από τη Λάρισα "Μέθεξις", για την καλοκαιρινή του περιοδεία. Πρόκειται για τη γνωστή ελληνική κινηματογραφική επιτυχία, αλλά δοσμένη με τρόπο πρωτότυπο και προσαρμοσμένη στα σύγχρονα δεδομένα. Στις 13 Αυγούστου ο θίασος περνά από την Ευρυτανία για μία μόνο παράσταση στ'  Άγραφα.

     Καλοκαίρι 2010 λοιπόν. Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, περικοπές, λιτότητα, οικονομική κρίση, άγχος, στρές και όλοι μας με προβλήματα. Προβλήματα που ποτέ δεν τελειώνουν. Θα ξεχάσουμε όμως για δυο ώρες με τον Αλέκο Σακελλάριο και την καταπληκτική του κωμωδία.
 {===   Πατήστε στην εικόνα και ακούστε το ραδιοφωνικό spot !

                            " Γ α μ π ρ ο ί   α π ’   τ ο   π α ρ ά θ υ ρ ο "
     Έργο ευρηματικό, με γρήγορους ρυθμούς και εξελίξεις, καταστάσεις απερίγραπτα κωμικές, με το μοναδικό απαράμιλλο ύφος του Σακελλάριου, ήρωες καθημερινοί της διπλανής πόρτας, που εύκολα ο θεατής ταυτίζεται μαζί τους, μα συνάμα ανθρώπινο και τρυφερό μαζί.
     Μπάμπης και Αρίστος οι δυο φτωχοί μας φίλοι, ερωτευμένοι με δυο πλούσιες αδερφές. Η φτώχια τους και η αυστηρή μαμά των κοριτσιών που θέλει πλούσιους γαμπρούς, είναι μεγάλα εμπόδια για να εισέλθουν ως γαμπροί από την πόρτα.
     Υπάρχει όμως και το παράθυρο. Σκαρφίζονται λοιπόν, καταστρώνουν και εκτελούν το σχέδιο. Ένας ψεύτικος καυγάς αφορμή για μια θερμή γνωριμία. Ο ανύπαρκτος ζάμπλουτος θείος από την Αμερική, αιτία να κερδίσουν τη συμπάθεια της «μαμάς». Ο δήθεν θείος από το Αμέρικα στέλνει δώρα { κομπίνα με τα λεφτά που πήραν από το ένα και μοναδικό χωραφάκι που είχαν στο χωριό, προίκα για την Κατίνα, αδερφή του Αρίστου } και ο έρωτας φουντώνει όπως και η συμπάθεια της μέλλουσας πεθεράς.
     Τι γίνεται όμως όταν ένα απόγευμα η Κατίνα σαν « ψεύτικη» υπηρέτρια ανοίγει την πόρτα και μπαίνει μέσα ο θείος από την Αμερική φορτωμένος με διαμάντια και ρουμπίνια; Το τι γίνεται είναι απερίγραπτο. Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα; Ποιος είναι ο τρελός της υπόθεσης; Ο τρελογιατρός με τα χαπάκια του μπερδεύει περισσότερο τα πράγματα. Σαλαμάκι …που είναι το σαλαμάκι ; .." Κ α τ ί ν α . . .   Σ Α Λ Α Μ Α Κ Ι  "
     Μια παράσταση που παίρνει μαζί της τους θεατές, και με πυξίδα το μεράκι και το κέφι, τους ταξιδεύει σ’ ένα κόσμο όμορφο και απλό. Δυο ξέγνοιαστες ώρες με πολύ γέλιο , γέλιο , γέλιο.
     Η μαεστρική σκηνοθεσία είναι του Άκυ Μητσιούλη. Τα υπέροχα και πολύ ιδιαίτερα και πρωτότυπα σκηνικά και κοστούμια της Ίλιας Σδράλλη. Η εκπληκτική μουσική του Γιάννη Τάντση, οι χορογραφίες της Μάχης Αγγελούλη και οι φωτισμοί του Μιχάλη Ντάλλα.
     Παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν με πολύ κέφι οι ηθοποιοί: Γιώργος Ακριτίδης, Γιώργος Αποστολόπουλος, Κατερίνα Γκονέλα, Άννα- Μαρία Κωτσοπούλου, Νανά Λιάπη, Γιαννης Μαγκούτας και Φανή Χουλιάρα.                               ΑΛΕΚΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ   « Γαμπροί απ΄το παράθυρο»
     Αλέκος Σακελλάριος. Η πένα που βγήκε απ΄τον παράδεισο. Ο σημαντικότερος συγγραφέας της θεατρικής και κινηματογραφικής μεταπολεμικής Ελλάδας. Ο ανεξάντλητος , ο διαχρονικός , ο μοναδικός , ο άνθρωπος που ταύτισε το όνομά του με το γέλιο και την ελληνική κωμωδία. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς …. ο Ηλίας του 16ου , οι γερμανοί ξανάρχονται , δεσποινίς ετών 39 , η Αλίκη στο ναυτικό ,ένας ήρωας με παντούφλες , ο φίλος μου ο Λευτεράκης , υπάρχει και φιλότιμο , πάνω από 250 θεατρικά έργα και κινηματογραφικά σενάρια το ένα καλύτερο από το άλλο.

Διοργάνωση - πρωτοβουλία:  Σύλλογος Αγραφιωτών Αγράφων Ευρυτανίας
Χορηγός Επικοινωνίας: www.agrafiotis.gr  και Radio-Agrafa
Ελεύθερη Είσοδος

Οργάνωση παραστάσεων – πληροφορίες
Γιάννης Μαγκούτας: 6944668261 ,
http://www.artfools.gr/

< Προηγ.   Επόμ. >
tro_cross.jpg
Πως θα φτάσετε
Χάρτες / GPS / SAT
Χρήσιμα τηλέφωνα
Ο καιρός στ' Άγραφα

 Ένας  τόπος  οικολογικής   
 απόδρασης  σας  περιμένει !  
Πατήστε για μεγέθυνση

 Το βήμα των Αγραφιωτών 
    Αρχείο ηχογραφήσεων         Από  τον  εβδομαδιαίο  
     τύπο της Ευρυτανίας  

 "  Ο  Διαδικτυακός χάρτης     
       του Δήμου Αγράφων   "  


  Συντονιστείτε στα  FM-88.1  

  στη  Δυτική  Ευρυτανία   

  ή  στο διαδίκτυο  LIVE