header image
Αρχική
Τα χωριά μας
Ιστορία και Πρόσωπα
Ο Αγραφιώτης ποταμός
Ο Δήμος
Οι Σύλλογοι
Γιορτές / Εκδηλώσεις
Αξιοθέατα
Τουρισμός
Εφημερίδες / Περιοδικά
Φωτογραφίες / VIDEO
Αγραφιώτικα Βιβλία

   Η  φωτογραφία του μήνα ! 


  
  Η προσευχή του ταπεινού 

  

  Αγραφιώτικα  ποιήματα  !  
     

 
   Πανευρυτανική  Ένωση    
     


   Ελληνομουσείο Αγράφων  
     

    
  Η Εφημερίδα "Τ' ΑΓΡΑΦΑ" 
      


         Το Μοναστηράκι       
      
        Βυζαντινό Μουσείο  
     

 Κατσαντώνης 1775 - 1809 
  Αντώνης Μακρυγιάννης - Κατσαντώνης

     
                
  Για περισσότερες πληροφορίες
    
 
  Καλωσορίσατε στ'  Ά γ ρ α φ α  
     
         Κ α λ ό   Κ α λ ο κ α ί ρ ι   

           

         


Warning: html_entity_decode(): charset `ISO-8859-7' not supported, assuming utf-8 in /services/webpages/util/y/z/yzetp9ra.vodafonehosting.gr/public/includes/pathway.php on line 16
Αρχική arrow Νέα | arrow Η εκδήλωση της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων 2008
Η εκδήλωση της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων 2008 Εκτύπωση E-mail


        02/03/2008  
 Την   Κυριακή της Απόκρεω   επέλεξε  η  Ομοσπονδία Ευρυτανικών Συλλόγων  για την ετήσια  εκδήλωσή της στην Αθήνα. Από τις 11 το πρωί, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην αίθουσα Athens-View στο roof-garden του ξενοδοχείου  Divani - Caravel.
                           ( ρεπορτάζ  -  Χρήστος Γ. Κίτσιος )

        Οι τετρακόσιοι περίπου καλεσμένοι απόλαυσαν ένα ζεστό ευρυτανικό αντάμωμα στην καρδιά της Αθήνας. Η εκδήλωση άρχισε γύρω στις 12 το μεσημέρι και διάρκεσε 2 ώρες περίπου. Κεντρικό γεγονός της εκδήλωσης, ήταν η βράβευση των 35 Ευρυτανικών Πολιτιστικών Συλλόγων που εκδίδουν ανελλιπώς έντυπα (περιοδικά - εφημερίδες κ.α.).
                   


        Την εκδήλωση άνοιξε ο γεν. γραμματέας της Ο.Ε.Σ.  Σεραφείμ Σκάνδαλος, ο οποίος  καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους Ευρυτάνες που παραβρέθηκαν στην πνευματική αυτή εκδήλωση και ανέφερε ονομαστικά τους επισήμους και τους πενηντατρείς  ευρυτανικούς συλλόγους.


        Ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της πίτας της ομοσπονδίας, από τους τρεις ιερείς, τον παπα-Δημήτριο Παπασπύρου, τον παπα-Χρήστο Αλεξιά και τον παπα-Δημήτριο Σκόνδρα, οι οποίοι ευλόγησαν την βασιλόπιτα και έκοψαν το πρώτο κομάτι.

 
       Στη συνέχεια, σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο εκπρόσωπος του βουλευτή Ευρυτανίας Ηλία Καρανίκα, Γιώργος Σωφρόνης και η νέα αντινομάρχης Ευρυτανίας Μαρία  Παναγιωτοπούλου, οι  οποίοι εξήραν το έργο της Ο.Ε.Σ. στην προσπάθεια συσπείρωσης των συλλόγων και της αναγνώρισης των προσπαθειών τους για την ενημέρωση των μελών τους.

         Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων, Βασιλική Χαλκιά, καλωσόρισε και  ευχαρίστησε τους καλεσμένους που παραβρέθηκαν στη σεμνή αυτή πνευματική εκδήλωση που, όπως είπε, διοργανώθηκε για να τιμήσει τους πρωτεργάτες της ενημέρωσης των 35  Ευρυτανικών συλλόγων που εκδίδουν ανελλιπώς έντυπα.
        Όπως ανέφερε, το έργο της ενημέρωσης χρειάζεται κόπους, θυσίες, υπερβάσεις, αλλά και πόρους. Οι σύλλογοι προσπαθούν μέσω εκδηλώσεων, συνδρομών και δωρεών, να εξοικονομήσουν τους απαραίτητους αυτούς πόρους, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Παρακάλεσε τους δημάρχους να προσπαθήσουν να βρούν τρόπους ενίσχυσης των προσπαθειών αυτών των συλλόγων. Αναφέρθηκε στην εφημερίδα της Ο.Ε.Σ., την Ευρυτανική Εστία, και δήλωσε ότι από το επόμενο τεύχος θα μπορεί κάθε σύλλογος, ένας κάθε φορά, να κάνει μία ολοκληρωμένη παρουσίαση της ιστορίας του. Επίσης ανακοίνωσε ότι η νέα  ιστοσελίδα της  Ο . Ε . Σ . , θα μπορεί να φιλοξενεί άρθρα και ανακοινώσεις από όλους τους συλλόγους που θέλουν, ή  δεν έχουν τη δική τους παρουσία στο διαδικτυακό χώρο. Τελειώνοντας ανακοίνωσε ότι το Πανευρυτανικό αντάμωμα για το 2008, θα γίνει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου.
        Ακολούθησε η βράβευση των συλλόγων, με πρώτους εκείνους που δεν ανήκουν σε κάποιο δήμο. Πρώτος σύλλογος ήταν η "Πανευρυτανική Ένωση" που εκδίδει  το ιστορικό πνευματικό  περιοδικό "Ευρυτανικά Χρονικά". Ο πρόεδρος του συλλόγου και υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού, Κώστας Παπαδόπουλος, παρέλαβε το βραβείο από τον εκπρόσωπο του βουλευτή Ευρυτανίας. Στην συνέχεια ο ίδιος ο κ. Παπαδόπουλος παρέδωσε βραβείο στη Ο.Ε.Σ. για το περιοδικό που εκδίδει, την "Ευρυτανική Εστία", εκδότης του οποίου είναι ο Κώστας Μπούκας.
Δείτε αναλυτικά όλους τους συλλόγους που βραβεύτηκαν και τα έντυπά τους. 


Απονομή  βραβείου για την εφημερίδα " Ο Νοσταλγός " στον πρόεδρο του συλλόγου Τροβατιανών Παναγιώτη Κουτσολάμπρο
              

Απονομή  βραβείου για την εφημερίδα  " Τα Μεγάλα Βραγγιανά " του συλλόγου Μεγάλων Βραγγιανών, στον εκδότη της Νίκο Αλεξάκη από τον Κώστα Μπουμπουρή
                     

Απονομή  βραβείου γαι την εφημερίδα " Το Μοναστηράκι " στον εκδότη της, πρώην πρόεδρο του συλλόγου Μοναστηρακιωτών Κώστα Μπούκα
                     

        Από το δήμο μας, δήμο Αγράφων, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Χρήστος Μπούρας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Χαλιμούρδας και μέλη συλλόγων πέντε χωριών μας.
Συγκεκριμένα από τ'  Άγραφα,  ο πρόεδρος του συλλόγου Αγραφιωτών  " Τ΄ Άγραφα " Λάμπρος Γατής, ο Χρήστος Γ. Κίτσιος, ο Γιάννης Χόντος και ο Παναγιώτης Χ. Κίτσιος.
Από τα Μεγάλα Βραγγιανά, ο πρόεδρος του συλλόγου "Αναστάσιος Γόρδιος" Κων/νος Τσιώλης και ο εκδότης της εφημερίδας " Τα Μεγάλα Βραγγιανά " Νίκος Αλεξάκης.
Από το Μάραθο, ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Μαραθιωτών και νυν πολιτευτής Ευρυτανίας Κώστας Μπουμπουρής.
Από το Μοναστηράκι, ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Μοναστηρακιωτών " Η Σπηλιά του Κατσαντώνη " και εκδότης της εφημερίδας " Το Μοναστηράκι " Κώστας Μπούκας.
Από το Τροβάτο, ο πρόεδρος του συλλόγου Παναγιώτης Κουτσολάμπρος, ο ταμίας Γιώργος Αβράμπος και ο έφορος Λάμπρος Μαργώνης, συνεκδότες της εφημερίδας " Ο Νοσταλγός ".   
Πρόεδρος Πανευρυτανικού συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας, Χρήστος Μπούρας, Βάσω Χαλκιά                            Π.Κίτσιος, Γ. Αβράμπος, Π.Κουτσολάμπρος, Λ.Μαργώνης
        Ο δήμαρχος Αγράφων Χρήστος Μπούρας επιδίδει το βραβείο στον πρόεδρο της Πανευρυτανικής  Ένωσης  Αιτωλοακαρνανίας Κώστα Κωσταμαρίνο, υπεύθυνο για την έκδοση της εφημερίδας " Ν ό σ τ ο ς ".

       Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλά πρόσωπα από τον πολιτικό και πνευματικό χώρο της Ευρυτανίας. Αναφορικά παραβρέθηκαν :

Οι ιερείς παπα-Δημήτριος Παπασπύρου, παπα-Χρήστος Αλεξιάς και παπα-Δημήτριος Σκόνδρας
Ο εκπρόσωπος του βουλευτή Ευρυτανίας Ηλία Καρανίκα, Γιώργος Σωφρόνης
Η αντινομάρχης Ευρυτανίας Μαρία Παναγιωτοπούλου
Ο πολιτευτής Ευρυτανίας Κων/νος Μπουμπουρής
Η πολιτευτής Ευρυτανίας Όλγα Οικονόμου
Ο πρώην βουλευτής Λάμπρος Μάκκας
Ο δήμαρχος Αγράφων Χρήστος Μπούρας
Ο δήμαρχος Κτημενίων Γρηγόρης Χαλκιάς
Ο δήμαρχος Φουρνάς Ηλίας Παπουτσόπουλος
Ο αντιδήμαρχος Νεάπολης Αιτωλοακαρνανίας Ιωάννης Καλατζής
Οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Ευρυτανίας Δημήτρης Τσιώλης και Όλγα Διώτη
Ο γ.γ. του λογιστηρίου του κράτους Ελευθέριος Φούκας
Ο πανεπιστημιακός καθηγητής Κλεομένης Κουτσούκης
Ο βραβευμένος Ευρυτάνας συγγραφέας Χρήστος Μπακογιάννης
Δημοσιογράφοι των εφημερίδων Ευρυτανικός Παλμός και Ευρυτανία
Φωτορεπόρτερ των ιστοσελίδων   http://www.granitsa.gr/   και   www.agrafiotis.gr  
        Μετά τη βράβευση, ακολούθησε ένα ελαφρύ γεύμα. Ο τυχερός που βρήκε το φλουρί στην πρωτοχρονιάτικη πίτα, κέρδισε ένα διήμερο στο ξενοδοχείο  A V A R I S  στο Καρπενήσι.
                                  
Το  Δ.Σ. της Ο.Ε.Σ.  στην υποδοχή                                Οι χορηγοί της εκδήλωσης


< Προηγ.   Επόμ. >
2stana02.jpg
Πως θα φτάσετε
Χάρτες / GPS / SAT
Χρήσιμα τηλέφωνα
Ο καιρός στ' Άγραφα

 Ένας  τόπος  οικολογικής   
 απόδρασης  σας  περιμένει !  
Πατήστε για μεγέθυνση

 Το βήμα των Αγραφιωτών 
    Αρχείο ηχογραφήσεων         Από  τον  εβδομαδιαίο  
     τύπο της Ευρυτανίας  

 "  Ο  Διαδικτυακός χάρτης     
       του Δήμου Αγράφων   "  


  Συντονιστείτε στα  FM-88.1  

  στη  Δυτική  Ευρυτανία   

  ή  στο διαδίκτυο  LIVE